Båtbryggorna

Båtbryggorna

Regler för båt vid föreningens båtbryggor.


För att få en anläggning som alla kan trivas med så finns nedan förhållningsregler att hålla sig till. Vi behöver följa dessa för att alla ska få en hållbar båthållning.

 

Först och främst Du är ansvarig för att din båt inte skadar brygga eller andra båtar och du kan bli skadeståndsskyldig om du skadar brygga (mot föreningen) annan båt (mot båtägaren).

 

Båten får Max vara 2 meter bred och inte väga mer än 500 kg. (tänk på att se över din båt, en vattenfylld båt väger snabbt mer än 500 kg)


Boj sänke samt boj ska vara anpassad till båtens vikt. Handlare som säljer dessa tillbehör vet vad som gäller för förtöjningsmaterial och vet dimensionerna. 

   

Ju mer båten väger desto högre krav på vad du använder mot bryggan. Det är rekommenderat att om båten väger mer än 200kg använda två förtöjningar (inte endast en i fören) med Fjäder/ryck dämpare.  


Tänk också på att inte lägga bojen för nära bryggan eftersom bojens dämpningseffekt då försvinner.

 

Gällande uppläggningsplatsen så ska alla båtar som tas upp läggas på avsedd plats. Båtar som inte förvaras på avsedd plats hamnar snabbt i vägen för andra som ska ta upp/lägga i båtar.


Båtar som inte kommer ner i vattnet regelbundet (varje eller vart annat år) kan komma att flyttas högre upp. 

 

Alla båtar ska vara märkta på ett tydligt vis på uppläggningsplatsen så att det går att identifiera ägaren om det skulle vara frågor om ev. flytt.

 

Med dessa enkla regler hoppas vi att du får stor glädje av din båt vid förenngens bryggor. 

Ansvarig för båtar och båtbryggorna i Sjöskogen är:


108 Mikael Måhl


För kontakt- se här